high up above or down below

2011-08-28 / 14:18:24


+++ jag är på toppenhumör och vaknade upp med världens härligaste känsla i kroppen.
+ vädret - trots att det pendlar mellan att vara soligt och molnigt, det känns så himla höstigt och härligt ute.
+ the lying game (!!!) hur bra serie som helst (fastän det bara gått två avsnitt so far)
+/- alla dessa utbytesstudents-bloggar, varför fick inte jag åka på ett utbytesår för?!?!


a red blouse

2011-08-27 / 20:29:49

asos (dock är bilden säkert ett halvår gammalt)

Jag vill ha en röd blus (helt plötsligt lät jag som Agda 87) eller skjorta, en riktigt fin i tunt tyg! Den här som fanns på asos för mååånga månader sedan skulle ha varit riktigt toppen om den hade ärmar. Jag har letat överallt (dvs. på alla nätbutiker) efter en röd skjorta men hittar ingen. Jag gissar att det kommer att bli ett sådant plagg som jag jättegärna vill ha men som jag aldrig kommer att hitta. Det tråkiga är att jag målat upp en bild i huvudet på hur den ska se ut och hur jag skulle se ut i den så det minskar väl chansen ännu mer med att hitta en. Så om ni ser en röd blus/skjorta någonstans så hojta till!

all my life i've been searching

2011-08-26 / 23:34:40

Jag säger godnatt halv tolv en fredagkväll. Jag är nyligen hemkommen ifrån bion (som var dövulgär och inte det minsta vad jag förväntat mig, men å andra sidan hade jag inte sett mer än bioaffischen heller, och i efterhand så var den ändå jäkligt rolig!) och det finns liksom ingenting annat att göra än att typ gå och lägga sig. Givetvis ska jag dra några avsnitt av någon serie först! Have a goodnight y'all!

Edit: Ignorera mina svarta fläckar jag har här och var i ansiktet, gammalt smink och dåligt ljus är ursäkten idag.

+++

2011-08-26 / 17:42:59







+++ finväder
+ det är massor av studenter i stan som springer runt och leker under order av bland annat Cammo och Ida. Det var roligt att se!
+ imorgon säger tidningen att det ska bli 26 grader och sol, gissa vem som spenderar sin lördag i solstolen?
+ horrible bosses tonight
+ jag inbillar mig på riktigt att jag ska bo i london i minst sex månader någon gång i mitt liv

yeah, yeah, i'm gonna

2011-08-24 / 11:19:14






Jag är väl medveten om att jag lagt ut samma bild tre gånger, men jag vill ha den so bad att jag liksom inte kan få nog av den. Tatueringsställen i Gävle är inte det allra lättaste att hitta för utbudet är inte det bästa. Precis som allt annat denna stad har att erbjuda. Men snart så, snart sitter den på min arm, jag vill bara ha det konstaterat att det är fullt möjligt att smörja in hela armen i trollerisalva innan, för hur fasen överlevar man annars? 


smile like you mean it

2011-08-24 / 10:28:03

"Life is 10% what happens to you, and 90% how you react to it"






Lite feel-good musik som jag lyssnat på i flera år men som alltid hänger med. Modest Mouse är ju bäst förstås!


so here we are and here we bleed

2011-08-22 / 18:26:23



Hej finisar! Hur är det med er? Jag mår toppeeen, har ju liksom sommarlov en vecka till så varför ska man inte njuta av det fastän vädret inte riktigt säger att det är sommar längre? Gårkvällen spenderade jag med bästisarna hemma hos Cammo. Vi spelade Monopol, och jag vann överlägset (!!!), vi tittade på bilder från när vi var yngre också, garvade så att vi nästan grät, vi var ju så fina liksom! Idag har jag inte gjort mycket, vaknade tidigt och har sedan dess bara tittat på OC (och kommit underfund med att serien är så mycket bättre utan Marissa!) och städat lite grann. Nu ska jag dra fram dammsugaren innan middagen är färdig och sedan sticker jag iväg en stund. PUSS!

there's no place i'd rather be

2011-08-20 / 22:39:50


santorini by me. vad ska jag i hela fridens namn göra utan min älskade kamera? :(

+ vänner, sims och nötter - myskväll för mig själv.
+ inte långt kvar nu till oktober!
+ gårkvällen
- min kamera har officiellt gått sönder (officiellt blir det när någon annan än jag också konstaterar det)
- jag vill tatuera mig men kommer aldrig någonsin att våga, men jag ska ju.. förstås
- jag vill åka till london NU! jag vill bo i london NU!
- jag är irriterad pretty much all the time
- jag vill åka till chicago och hälsa på paige NU
- det har regnat hela dagen


why enjoy today when you can be worrying about tomorrow?

2011-08-17 / 20:58:27

Hahaha, åh, rubriken är ett citat från pll, kändes verkligen som att det var något jag skulle kunna ha sagt! Jag låter som världens mest negativaste, men det är jag ju förstås inte, men just den där meningen kändes som hämtat ur mig själv. Mina närmsta skulle hålla med, i know that!

Idag har jag jobbat, kvart över fem steg jag upp för att leka med barn på en förskola. Imorgon ska jag tillbaka. På fredag också. Det finns inget jag längtar till mer nu än att skolan ska börja, vilket trams, vem fasen längtar till skolan liksom?

Efter jobbet idag anade jag att jag skulle vara dödstrött (eftersom jag vaknade och somnade stup i kvarten pretty much all night) när jag kom hem, så jag åkte hem, slog mig ned i soffan framför vänner, höll på att somna och då jäklar i min lilla låda satte jag färg på köket. Jag drog fram matberedaren, bär och mjölk och gjorde mig en smoothie. Säg någon köksapparat som inte var lila efter att jag var klar? Lagom till att jag hade druckit upp den var det middagsdags och eftersom att hälften av min familj befinner sig i stugan och min mor bortbjuden på middag så fick jag själv stå för middagsunderhållningen. Så jag lagade kyckling med örtsås, man skulle ha kunnat tro att jag tappat burken med citronpeppar i stekpannan för det var så surt att jag inte kunde låta bli att göra grimaser (till det åt jag ju förstås en halvburk feta också) Innan jag åkte hem köpte jag med mig massa smarriga frukter och alldeles nyss gjorde jag en gigantisk fruktsallad med grädde och åt framför pll. Ni anar inte hur mätt jag är. Två glas smoothie, massa mat och sallad och tillsist fruktsallad. Allt detta tjockade jag i mig på cirkus tre timmar. Jag skulle istället ha packat all den där maten i kartonger och skickat till någon adress i afrika (internt..) jag skulle ha mättat en familj i flera dagar. Hemskt.

Nu när jag har lite tid över innan jag måste krypa till kojs för att jag ska orka med en till dag på dagis så måste jag skynda mig in i duschen, leta rätt på en blankett, titta på vänner (högprioriterat, you know) och typ sånt. Vi hörs då!


can you read my mind?

2011-08-15 / 21:15:29









weheartit/unknown/nastygal/weheartit

can we climb this mountain? i don't know, higher now than ever before

2011-08-15 / 00:21:59

Större delen av kvällen som jag spenderade med Sara, Cammo och Fia så gick denna låt på repeat. Jag fastnade direkt, jag älskar originalversionen men vågar nästan säga att jag ändå gillade denna bättre. Och så många tankar som far runt i mitt huvud nu när jag sitter och lyssnar på den och klockan intagit dygnets tänkar-timmar. Jag är precis som alla andra och tänker nog allra mest just då.

Det känns som att jag just nu (och cirkus 1-2 veckor tillbaka) bara står i ett mellanläge, jag bara väntar på att skolan ska sätta igång och hösten ska anlända. Nu är jag färdig med sommaren. Men sommaren är inte färdig med mig, ännu har jag två veckor kvar av sommarlovet. Jag vill tillbaka till alla rutiner (påminn mig om att jag en gång faktiskt sa det här när jag i september längtar tillbaka till sommaren..) jag är less på att jag inte kan sköta min hälsa - både gällande träning och mat (äter det jag inte ska och äter lite närsomhelst - det funkar för vissa, men inte för mig) jag bara väntar på att det ska bli oktober och allt vad det innebär för mig i år, jag bara väntar på att få boka den där tatueringstiden (som jag aldrig någon gång i livet kommer att boka eftersom att jag aldrig kommer våga tatuera mig) jag bara väntar på att få börja jobba som kontaktperson igen och jag bara väntar på att löven sakta men säkert skall skifta färg och träden tappa sina blad. Jag bara väntar på att få börja använda mina höstkläder och att ny musik ska komma. Jag hatar detta mellanläge då min kropp är inställd på höst medan vädret inte alls är det. Snart så, snart är jag tillbaka till vardagen igen - det är inte långt kvar.

Jag låter säkert hur deppig som helst, men det är jag inte. Jag är bara redo att lägga undan sommarkläderna för i år.

the last couple of days through my phone

2011-08-14 / 12:57:34

ägnat tråkiga sommarlovsdagar åt att titta på serier.


ätit våffellunch i solen


åkt tåg med lillasyster.


varit i sundsvall och som vanligt spelat massa kort och sänka skepp med mormor och saga.


jag har hängt på grönan i regnet med sara, fia och tobbe. hur roligt som helst hade vi! men vad annat brukar man ha när man är på grönan?


jag har varit på aqua nova i borlänge med fia och sara. det var inte särskilt roligt.


efter två timmars badande borlänge åkte vi runt på småvägar i dalarna och lyssnade på musik, sjöng och skrattade innan vi åkte hem igen. M-Y-S-I-G-T-!

i never really gave up on breaking out of this two-star town

2011-08-11 / 23:14:05

Jag har ikväll suttit och pratat med Paige på skype i två timmar. Vi pratade om livet, vad som händer i våra världar och som vanligt - skillnaden mellan olika saker i USA och i Sverige. Idag fick hon bland annat lära sig att Google även finns utanför USA, åh, vad hon skrattade när hon förstod det. Hon trodde att vi uttalade det i stil med Googlé, but no. Hon är så härlig! Känns som att hon jämt tar allt med en klackspark - it is what it is, säger hon jämt och rycker på axlarna. Vi pratade om nästa sommar, i våras lovade vi varandra att vi skulle försöka ses nästa sommar. Förhoppningsvis har hon en egen lägenhet i Chicago då så då vore det toppen om jag kunde åka dit. The problem is... att jag lovat mig själv att göra något som jag kan skriva med på mitt CV i framtiden nästa sommar. Som att plugga någonstans utomlands, jobba eller åka som Au-pair. Sparar jag så in i helvete skulle en månads jobb på Ios och några veckor hos Paige funka. Frågan är bara hur mycket pengar man kan spara utan att leva? Men måste jag prioritera så måste jag, och jag prioriterar gärna bort det mesta för resor. Ahhh, känns omöjligt att lyckas göra både och! Men vi får se!

Hur som helst så vill jag inget annat än resa just nu! Upptäcka nya kulturer, nya miljöer, nya människor. Känslan när man bokat en resa, väntan är så jobbig. Det känns precis som när man var liten och längtade till julafton eller födelsedagen, man frågade varenda dag hur många dagar det var kvar. Jag hoppas på att få upptäcka och resa så mycket som möjligt nu innan man är tillräckligt stor nog för att slå sig ned någonstans. Jag älskar verkligen att resa, jag hoppas i framtiden på att få prova på att jobba utomlands (men bara för ett litet tag!) Eller här i Sverige, men att på något sätt ha kontakt med omvärlden och få prata engelska. Paige föreslog idag att jag skulle försöka läsa en termin på Loyola University Chicago (så att jag skulle kunna bo hos henne), tyvärr tror jag inte att det går då vi inte har någon form av utbyte förrän under fjärde året (om man väljer att gå ett fjärde år och varav det utbytet går till Sydafrika, i think) så det skulle nog inte bli det allra lättaste. Vore supercoolt dock! Men just sådana grejer känns verkligen som något jag skulle vilja göra. Jag vill känna mig nöjd när jag får barn, jag vill känna att jag gjort det jag ville som ung och jag vill absolut inte ångra något.

(Vill bara påpeka att jag känner mig levande och fri när jag är hemma i Sverige också. I really do. Men känslan är annorlunda när man får upptäcka nya länder, helt amazing!)


Här är jag och Cammo brunare än någonsin nästan efter tre veckor i Italien sommaren 2008. Det var min första utlandsresa och jag var sjutton år. Vi var där ensamma och bodde hos familjen på bilden och jobbade tre veckor på deras restaurang. Världens upplevelse och jag längtade tillbaka något så otroligt långt efteråt!


Under tiden vi var i Italien fick vi möjligheten att cykla runt i Slovenien.


Såhär lycklig var jag i september 2008 när jag for iväg och njöt en vecka på Kreta med C.


Jag var 2009 till Lettland med ett helt gäng. Riga var väldigt vackert, mordeniserat men folket kändes inte lika nymordeniserade. Jag skulle gärna besöka Lettland igen, åka ut på landsbygden till städer längre inåt landet.


Här är jag glad på Kreta igen, fast år 2010 och med Cammo, Sara och Ida. Vi turistade en del, vilket jag nästan uppskattar allra mest under en resa.


I snorkalla London var jag i vintras. Näst bästa resan jag någonsin gjort. Jag blev fullständigt galen i London och bestämde att jag någon gång i mitt liv skulle bo där. Hit går resan nästa gång dessutom - i oktober, can't wait!!


Och efter det tog jag mitt pick och pack (på ryggen) och for till Grekland i tre veckor. Vi hade en hemresa bokad och tre nätter i Aten  bokat till slutet av resan, mer än så visste vi inte. Och det turned out to be det bästa jag gjort i hela mitt liv! Så fri och lycklig som jag kände mig från dag 1 till dag 20 har jag nog aldrig känt mig. Det var värt varenda liten krona och jag hade nog kunnat betala det dubbla för den upplevelsen.

"Att resa är att leva" - H.C Andersen


båtluff - part three (ios #2/naxos)

2011-08-10 / 22:35:58

utsikten från hotellet på Ios. här hängde vi dock bara en dag, trots att vi var där nio dagar. det var sliskiga australiensare som gärna hängde vid våra solstolar som fick oss att hålla oss därifrån.


cammo, jag och ida var modiga tjejer som vågade oss på detta (för det är ju SÅÅÅ läskigt liksom..) sara fick agera fotograf då hon inte litade på att det inte var läskigt.




hotellet på ios (åk aldrig hit! det var vedervärdigt, fullt med kackerlackor! städerskorna städade aldrig och det luktade jämt avlopp! neeeeej, så var det inte alls, it was the best hotel in the world to be honest!) HOTEL HERPES (okejrå, hermes)




NAXOOOS! Hit åkte vi över midsommar (big mistake! hela ios firade swedish midsum med hejdundrande party från tidig morgon till.. tidig morgon) här var jag jätteförkyld och hade feber större delen av vistelsen. Så det blev en vilo-ö där vi turistade och tog det lugnt - efteråt fortsatte vi till Ios igen, haha!


Ida och Sara!




Ida och Cammo!


Vi hyrde bil och körde runt halva Naxos. Följde två olika kartor som visade väldigt olika, men vi hittade!






Såhär brant var det längs alla vägar runt i stort sätt hela ön. På flera ställen såg man hur fordon hade kört igenom staketen/murarna. Det var sjukt läskigt! Vi åkte runt 2 mil men vi körde mellan 20-30 km/h så det tog ett par timmar. Det var jättemysigt i alla fall även om det var riktigt läskigt ibland!


jag ska dansa fastän hjärtat brister

2011-08-02 / 13:33:55

nastygal. JAG VILL HAAAAAA!

Tjoho! Det var ett tag sedan vi hördes. Jag har inte varit särskilt busy utan snarare lite inspirationslös. Har hängt lite i Stockholm sedan sist, and that's pretty much it. Igårkväll var jag på bio med Fia och såg bridesmaids, jag blir lika förvånad varje gång över att vi är dem enda som skrattar i biosalongen. Igår var vi visserligen fler som skrattade, men det händer väldigt ofta att vi skrattar tills vi kiknar medan alla andra sitter knäpptysta. Är det vi som överdriver eller är folk bara väldigt tråkiga och saknar humor? Nu ska jag i alla fall göra mig i ordning för att träffa Sandra! Puss