howard, your shoes are delightful, where did you get them?

2011-09-29 / 21:25:57

Jag är precis som en man när jag är sjuk. Stönar, hostar (fastän jag inte har hosta), gnäller, tjatar och tycker allmänt synd om mig själv. Försöker få alla andra att tycka synd om mig. Jag vet att det inte funkar på min familj, de blir bara irriterade. Men jag blir sällan sjuk, för mig brukar det liksom inte bryta ut ordentligt så när det väl gör det så blir jag liksom dödssjuk. Som jag är idag. Som jag var inatt. Som jag var igårkväll. Jag har tryckt i mig så sjukt mycket C-vitaminer det bara går det senaste dygnet att jag snart har mer ont i min mun än vad jag har i kroppen. Senast jag var såhär sjuk var när vi var på Naxos i somras. Men det var värre. Jag har varit i Grekland tre gånger i mitt liv och ALLA de gångerna har jag blivit sjuk (förkyld, feber, antingen öroninflammation eller bihåleinflammation), hur stört är inte det? Första gången blev jag sjuk typ andra dagen där. Andra gången blev jag sjuk näst sista dagen. Och nu i somras så blev jag sjuk efter typ en vecka, som tur var hade vi ju två veckor kvar då också. Men ändå! Ingenting slår känslan av att vara sjuk utomlands, så sjukt jobbig. Så detta, förkylningen som jag har nu, är absolut ingenting i jämförelse med vad jag upplevt alla gånger jag varit i Grekland. 

Hur som, på förmiddagen pallrade jag mig upp för att ta mig till skolan. Skulle sälja en bok så jag var liksom tvingad. Sedan jag kom hem har jag sovit, sovit, sovit, tittat på the big bang theory och faktiskt cyklat till ica (även om jag var andfådd efter bara några meter) godis, cola och kiwi har jag suttit och smaskat på. Klart man är värd det när man varit ute och sprungit nästan varje dag i en vecka och sedan blivit sjuk liksom! Nu ska jag forsätta titta på big bang, tycka lite mer synd om mig själv och sedan sova (kommer ju dock aldrig att hända idag eftersom jag sov bort hela eftermiddagen)

- förkylningen
- jag upptäckte ett GIGANTISKT hål i mitt enda drag-på-lakan förut (hur lyckas man ens få hål i lakanen?!?!), humöret sjönk verkligen till botten. med en 105-säng så är det omöjligt att få tag på drag-på-lakan.. vanliga lakan är ju så himla jobbiga eftersom dom inte ligger still!
- min kamera är fortfarande trasig
+ fia som gjorde min dag idag, läs DETTA inlägg. HAHA, åh, jag med alla mina funderingar alltså! Vad skulle mina kompisar göra utan mig?
+ the big bang theory säsong 5!!!

jag förstår att ni säkert är jätteless på grekland, men det är inte jag

2011-09-27 / 22:14:151. Naxos genom mina solglasögon.
2. Utsiktsbild
3. Mina bästisar och Apollons dörr, öppning, port? I don't remember
4. Cammo och jag!
5. Apollons port
6. Rumsraggare på Naxos
7. Ida, Chewbacca och Kinesen dansandes till Sex on Fire på en bar på Ios!
8. Jag, Sara och Cammo med medelhavet i bakgrunden.
9. Utsikten från hotellrummet på finaste Hermes.
10. Sara på Irish.

HÄR, HÄR, HÄR, HÄR är några få låtar av dom  TUSEN som verkligen påminner oss om Grekland (dom här är dom bästa!)

Jag insåg att jag kanske visat er 1/4 av alla bilder från Grekland och att jag inte ens hade kommit halvvägs. Så här fick ni se lite fler. Egentligen har jag inte berättat så mycket om det heller. Men vi hann med jättemycket på tre veckor i alla fall. Och att båtluffa var nästan lättare än att åka charter (bara att hitta till rätt buss när man klivit av flyget är ju ett mysterium i sig liksom) men att spendera tre veckor tillsammans med mina bästisar var verkligen hur toppen som helst! Vi lyckades ha roligt på i stort sätt alla båtar (sammanlagt spenderade vi omkring 18-20 timmar på att åka båt) och vi fördrev flera timmar på Atens flygplats mitt i natten, utan att bråka, slåss, eller ha ihjäl varandra - vi hade riktigt roligt! Vi ägnade kvällar och nätter, åt att skratta, spela kort, äta massor av chips och godis, vara ute och dansa framtills solen gick upp. Vi lärde känna människor från olika delar av världen och med dem så hade vi så otroligt roligt. Vi lärde oss ett och annat om varandra och där, främst på Ios, var det bara vi. Vi fyra. Inga andra. Jag minns speciellt när vi skulle köra hem från Naxos stad sent på kvällen. Vi körde fel, garvade, skrek och sjöng. Innan trodde jag inte att vi fyra kunde bli tightare än vad vi redan var men det blev vi verkligen! Får ni chansen att båtluffa med ett par vänner - så ta den! Ni kommer få helt hysteriskt roligt. Det gick inte en sekund utan att vi skrattade! Och om ni åker förbi Ios - bo inte på Hotell Hermes, Sunrise - är så mycket bättre! (feel the sarcasm)

Också ett till citat:
"Who the hell waves with their toes?!?!?"

everything i ever had, if i could have a night like that

2011-09-27 / 13:25:16Hej! Idag har jag hunnit med mycket. Varit ute och sprungit, städat, duschat, gjort lite bankrelaterade grejer, lånat om lite böcker, börjat på min notis som ska vara inlämnad imorgon och påbörjat städningen av mitt rum (ser ut som att satelliten som damp ned i Kanada förra veckan damp ned här i mitt rum) Nu är jag redo för att åka ner en sväng på stan och fixa lite. Och sen är det raka vägen hem, städa, baka, skriva klart min notis och förhoppningsvis en skype-date med Paige klockan åtta. Måste springa! Puss

kvällstankar

2011-09-27 / 01:46:08
Jag har alltid läst febbs blogg (febbs.se) så länge jag kan minnas. Hon är idag precis som hon var för två år sedan en jättestor inspirationskälla för många unga tjejer. Precis som för mig. Hon hjälper till att stärka självförtroenden, talar ständigt om hur viktigt det är att älska insidan, att vi inte ska ta någon skit, hur viktigt det är att vi är oss själva och tror på oss själva. Jag tycker att mycket av det hon strävar efter är svårt att uppfylla. Här, i en stad på närmare 95000 invånare, där invånarna anses vara ett otrevligt slag, är det verkligen svårt att vara sig själv. Vill du som ungdom inte få en stämpel i pannan, tissel bakom ryggen och folk som allmänt bara stirrar och granskar dig uppifrån och ned så bör du inte sticks ut det minsta. Du bör vara en i mängden, se ut som alla andra 13-25 åringar. Antingen så väljer man att följa den här trenden (att vara som alla andra) eller så drar man nytta av det självförtroendet man har och vågar klä sig utöver det vanliga, vara lite utöver det vanliga osv. Men för att kunna göra det så tror jag att man måste vara trygg i sig själv, annars skapar man bara en person som man egentligen inte är och antagligen känner man sig ännu mindre trygg i sig själv. Jag är verkligen mig själv i mitt beteende, jag älskar när jag får tillfälle att vara mig själv fullt ut (det händer tyvärr inte sådär jätteofta) jag skäms aldrig för den person jag är, aldrig gjort och konmer förhoppningsvis aldrig göra det heller. På den punkten är jag verkligen trygg i mig själv. Jag och en vän, som är en rätt stor inspirationskälla för mig i just det här fallet, pratade om JC-skor häromdagen, hur snygga de är och att man så inte kan stå med ett par sådana på fossingarna i slick-kön. De skorna skulle passa så mycket i Stockholms-miljön. Precis så som ett par skinnbyxor (alt. shorts) som jag gärna vill ha. Häromdagen höll jag på att hänga tillbaka en pälshalsduk (eller nåt) bara för att jag ansåg att man inte skulle kunna komma gående med den till skolan. Lyckligtvis blev jag övertalad att köpa den för jag är ju bara mig själv om jag använder den, med den runt halsen är jag inte som 9/10 tjejer här i stan. Jag tycker att det är riktigt tråkigt att vi unga tjejer har skapat den här miljön, tankarna om varandra och känslan av att vi hela tiden måste döma varandra för att må bättre med oss själva. Samhället skulle vara så mycket finare om vi istället uppmuntrade varandra och lät varandra vara precis så som vi är. Samtidigt så tänker jag - herregud, vi är människor! Det går inte att förvänta oss något dylikt från andra människor. Livet går ut på att haffa det bästa man kan gå tag på, ständigt ha rivaler omkring sig, skryta och skvallra och få oss själva att se så mycket bättre ut än alla andra. It's just the way it is.

puss

2011-09-24 / 18:34:27

Förstå vilken lycka när jag inser att säsong fyra av the big bang theory inte bara innehåller 20 avsnitt (som jag trott i typ en veckas tid) utan 24! Jag gick crazy och tittade på alla fyra i rad, dock utan svensk undertext. Men vad gör det, serien är alldeles för bra för att vänta och att lära sig lite (läs: mycket) fysiktermer på engelska är ju bara positivt. Därefter fortsatte jag med de två avsnitten som än så länge hunnit visas av säsong fem. Det gjorde ju liksom min dag dårå.

Ikväll ska jag till Fia och mysa framför en film! Puss

Detta är vad jag pysslar med i det fina hö...

2011-09-24 / 14:19:04

img_3586 (MMS)

Detta är vad jag pysslar med i det fina höstvädret samtidigt som jag har musik i öronen. Igår spenderade jag kvällen hos Idis där vi blev bjudna på middag och efterrätt för att hon fyllt år. Det var riktig mysigt! Hoppas ni också njuter av det fina höstvädret! PUSS


rock it to the early dawn, soon those good times will be gone

2011-09-21 / 16:18:10

+ jag har skjutit upp flera samtal rätt länge nu och finally, idag, tog jag mod till mig och ringde ett. dessvärre svarade inte herrn jag ville prata med, men jag var duktig och lämnade ett meddelande på telefonsvararen i alla fall.
+ långhelg, har faktiskt inte skola förrän på onsdag!
+ friends with benefits
+ FREDAG IMORGON! vilket för mig innebär lite stanhäng med fia och sara samt födelsedagskalas på kvällen!
- let's forget about our problems today, okey?

pluggdag

2011-09-20 / 21:08:33

såhär roligt har jag när jag varit ensam alldeles för länge och är ungefär hur uttråkad som helst

Just nu sitter jag och pluggar samtidigt som jag lyssnar på Mumford & Sons (också vill jag påpeka att de är världens bästa band för typ tusende gången) Jag börjar bli klar med min artikel nu, dock började jag skriva om den (eller jag redigerade den rätt rejält rättare sagt) efter middagen då jag ansåg att jag skrivit den fel så nu känns det lite bättre att lämna in den.

Precis som jag sa, så tog jag en plugg-paus och åkte ned på stan med Cammo och Sara på eftermiddagen. Jag hittade precis det jag letade efter - nya träningskläder och sen tog vi en fika med Emelie. Sedan jag kom hem har jag enbart pluggat och tänkte fortsätta med det nu så att jag blir klar någon och får krypa ned i sängen framför the big bang theory. Godnatt finisar!


after the storm

2011-09-20 / 12:53:43

athens by me, text by mumford & son's

Sitter just för tillfället och pluggar. Har en artikel att skriva tills imorgon, men jag har gjort en hel del så nu kan jag snart börja ta det lite lugnt. Skulle behöva åka iväg ned på stan en sväng också, så det får nog bli det som en paus i pluggandet. På fredag är det löning, och jag L-Ä-N-G-T-A-R även om i stort sätt allt måste sparas, för ifrån London kan man ju inte åka tomhänt liksom!


before i open up my arms and fall, losing all control

2011-09-19 / 13:15:37Om jag skulle få byta garderob med någon så vore det definitivt Maja Tannå!

Vi har inte hörts på hela helgen, det beror på att jag varit ensam hemma och jag faktiskt varit sysselsatt från mitt på dagen i fredags tills igår eftermiddag. Och igår så var jag fullständigt inspirationslös och jag gjorde faktiskt ingenting. Jättemysig helg har jag haft, men jag är så innerligt glad över att min familj är påväg hem nu, för jag avskyr att vara ensam! Jag blir så himla rastlös, och även om katterna är väldigt sällskapliga så svarar dem ju inte direkt när jag pratar med dem.

Jag har jättemycket att plugga framtills på onsdag så det tänkte jag sätta igång med nu så att jag har det gjort. PUSS

l'autunno è bello

2011-09-15 / 21:17:22

olivialinneas

Jag vill liksom åka till London nu. På. En. Gång. Vet ni vad jag har börjat med för påhitt? När en födelsedag kommer upp på facebook och jag känner att "denne person skulle jag aldrig någonsin gratta i verkliga livet, eller ens bara heja på" så ryker personen. Jag tänker inte gallra bort många, bara de värsta.

Redovisning idag: CHECK
Jag var först ut av alla. Jag är aldrig nervös. A-l-d-r-i-g. Men imorse höll jag på att skita på mig. Men efteråt fick jag höra att jag har en bra röst för att tala inför publik med (jag tackar min mor för välspenderade pengar på sånglektioner åt mig) och att mitt tonläge och kroppsspråk var bra. Sedan fick jag sitta fyra timmar och lyssna på alla andra, ger mig nästan en större applåd för att jag lyckades göra det utan att somna.

Jag ligger och myser framför the big bang ...

2011-09-13 / 23:29:44

img_5414 (MMS)

Jag ligger och myser framför the big bang theory, ute blåser det så mycket att fönstrena skallrar, lite mysigt sådär! Dock fryser jag om fötterna, har jätteont  i halsen och mitt öra värker som attan, men men.. Natti natti!


the time of our lives

2011-09-13 / 16:32:52ios by me

"where are you guys staying?"
"at hermes"
"what? do you have herpes?"

it'll make an even bigger bang

2011-09-12 / 16:59:40

Idag kvittrar fåglarna lika mycket som de brukar göra på våren. Very depressing, right? Känns som att mycket börjar falla på plats nu, det är lite av en bergochdalbana när sommarlovet slutar, brukar alltid vara. Det tar en tid att komma in i rutinerna igen. Men nu känns det riktigt bra! Och utöver det så lyser solen och ikväll ska jag umgås med två av världens finaste vänner!

the last couple of weeks through my iphone

2011-09-11 / 22:47:25

Födelsedagsätit och fikat för Fia som fyllt år!


Haft pensionärs-kväll med Fia och Sara!


Suttit i evigheters evigheter och väntat på Emelie, efter att hon kommit hem från New York!


Pluggat med Emelie och Sara på bibblan.


Myst bland massor av kemikalier hemma hos Fia!


Tittat på massor av the big bang theory-avsnitt!

nu: the big bang theory och sedan sooooova, imorgon är det skola som gäller.

it takes something more this time than sweet sweet lies

2011-09-08 / 19:27:35

thecolorfulfashionworld/knighttcat x2/mollyrustas/thecolorfulfashionworld

i've been waiting on my own, too long

2011-09-08 / 18:35:00

Det är så himla ledsamt att min kamerablixt har gått sönder, alla bilder blir så himla brusiga och jag måste tända varenda lampa i rummet för att jag ens ska synas typ. Jättetråkigt eftersom att jag inte riktigt prioriterar en ny kamera just nu, tur att en födelsedag är på ingång, om man nu kan säga så två månader i förväg?

+ bibliotekshäng med emelie och sara, har pluggat riktigt mycket idag!
- jag fick precis jaga sting över halva området, eller okejdå, till grannen
- jag vill ha ett kamerastativ, men hittar inget att köpa med ben som är längre än 20 cm, vad tusan ska man med ett sånt kort stativ till?

new favorites

2011-09-07 / 18:13:20Igår drog jag fram den överfulla påsen med smyckesdelar och skapade mig ringen på första bilden, hela sommaren har jag använt en nästan likadan fast med två ringar bara och tre ringar fungerade ju bra det också, jag är supernöjd! Halsbandet köpte jag på Lindex för ett tag sedan, också en favorit!

+++ Jag såg Kenza när jag var påväg hem från skolan och Andreas Wijk var nära på att springa in i mig!
+ David Gray som man aldrig aldrig tröttnar på.
+ Idag gillar jag mitt hår
- regn regn regn
- halsont
- alla mina kläder är full med katthår
- jag MÅSTE ha ett par nya jeans NU
- jag vill ha fredag NU

tell me what you want to hear

2011-09-06 / 20:03:53

Känner mig aningens piggare nu ikväll. Febern är bortsprungen men halsontet återstår. Jag har dragit en hel säsong av The Big Bang Theory idag så jag har ju inte direkt haft tråkigt. Ovanpå det har jag haft lite ångest över en artikel jag håller på att skriva, om bara Milo kunde svara på alla mina tusen sms jag skickat till henne the past two hours så jag får lite inspiration, det är ju trots allt om henne jag skriver ;)

Nu ska jag återgå till artikeln och sedan till teven. Puss!

Tjoho! Jag ligger nedbäddad i sängen i mit...

2011-09-06 / 14:24:14

img_5835 (MMS)

Tjoho! Jag ligger nedbäddad i sängen i mitt favorit sov-linne från Ios och tittar på The Big Bang Theory. Idag är jag hemma och är sjuk, feber, ont i halsen och lite fler nässelutslag än igår. Känner mig dock mycket piggare än vad jag gjorde inatt så det är ju bra :) Måste kurera mig ordentligt för imorgon måste jag till skolan! Hoppas ni mår lite bättre än mig! Puss


the tears come streaming down your face when you lose something you can't replace

2011-09-04 / 20:46:00

lycklig tjej på naxos

Precis sådär lycklig och fri som jag kände mig under båtluffen i somras har jag aldrig känt mig, och jag vill känna mig lika fri och lycklig varenda dag. Hösten har gjort sig hemmastadd och trots det så känner jag mig faktiskt fri och lycklig. Jag har fina planer, fina saker att se fram emot, men ändå avskyr jag, rent ut sagt avskyr jag tanken på att jag faktiskt är fast här. Missförstå mig inte, jag älskar att jag precis börjat andra året på högskolan, jag älskar tanken på att jag faktiskt snart är färdigutbildad och kan arbeta med det jag tror ska bli väldigt intressant OCH jag har hamnat rätt, fullständigt rätt med min utbildning. Men samtidigt så har jag vuxit så otroligt mycket det senaste året. Jag är vuxen nu, for real (även om jag bara är 20 och känner mig pytteliten ibland) och jag är så jäkla redo att ge mig ut i världen! Jag vill göra det NU, på en endaste gång! jag vill se vad världen har att erbjuda mig, jag vill växa lite till, jag vill klara mig själv. Och sedan vill jag komma hem, till fina Gävle och känna att jag växt så mycket mer och att jag är redo att leva för det Sverige har att erbjuda mig då.

Jag tänker mycket på beslut jag tagit det senaste året. Varför har jag gjort som jag gjort när jag faktiskt bara lever en gång och inte har så mycket att förlora? Jo, jag lyssnar för mycket på andra. Jag bryr mig om vad andra tycker och tänker. Små pikar tar jag åt mig och sedan ältar jag dem. Länge länge. Jag bryr mig för mycket om vad andra har för åsikter och lyssnar väldigt sällan på vad jag vill och vad jag är kapabel till att göra. Det är speciellt de små pikarna från olika håll som hindrar mig. Får mig att tänka "jag kanske inte borde" eller "det kanske inte är möjligt"

Nåja, tankar tankar. What to do med livet liksom? Ska man göra det mest vettiga och se till att skaffa ett jobb (informatörs-jobb dvs, sådant man sedan inte kastar bort för ett jobb i london, utan ett som man behåller, jobbar sig uppåt på och där man skaffar sig massor av erfarenhet inom yrket) när man är färdigutbildad, familj och hus efter det, "nöja sig med det man får" och sedan ångra hela livet att man inte gjorde något som man faktiskt ville som ung? Jag vet faktiskt inte vad jag vill längre..

+ myseftermiddag med emelie (SOM ÄNTLIGEN ÄR HEMMA FRÅN NEW YORK!!!) och sara.
+ smidigt planer inför nästa sommar (150 alternativ har jag att välja på typ)
+ JAG, JAG, JAG (om man får vara lite ego) ibland känner jag mig bara så himla stolt över mig själv!
- ångest inför en hel del grejer
- folk som bara är allmänt negativa

i'm moving fast while the world's standing still

2011-09-01 / 17:55:53

Idag har jag hunnit med massor - varit ute och sprungit, ägnat förmiddagen åt serier, lånat kurslitteratur på stadsbibblan och bibblan i andersberg, varit till skolan två sekunder, varit fram och tillbaks till Line och sen har jag ordnat här hemma med papper, schemat, skolböcker osv. Nu är jag dödstrött och tänker nog inte röra en fena mer idag. Nu ska jag bara leta ny musik (det är hemskt att man ens säger så, det borde ju finnas massor av bra musik liksom, men dessvärre gör det ju inte det) och njuta av att det är helg imorgon vid den här tiden. PUSS PÅ ER!

Hej alla sjusovare! Jag har legat i sängen...

2011-09-01 / 01:28:52

img_5497 (MMS)

Hej alla sjusovare! Jag har legat i sängen och försökt sova jääättelänge nu, vet inte varför jag inte kan sova. Ligger istället och funderar på allt ifrån serier, nära som inte mår som dom ska till politik, allt för att kunna sova liksom. Vi har inte hörts på ett par dagar för att min dator varit ett monster de senaste dagarna, trodde den skulle ge upp ett tag men det verkar som att den vill hänga med ett tag till och bra är väl det för jag är inte så sugen på att lägga massa pengar på en ny, men nu är jag tillbaka i alla fall! Vi hörs imorgon! Natti