i never really gave up on breaking out of this two-star town

2011-08-11 / 23:14:05

Jag har ikväll suttit och pratat med Paige på skype i två timmar. Vi pratade om livet, vad som händer i våra världar och som vanligt - skillnaden mellan olika saker i USA och i Sverige. Idag fick hon bland annat lära sig att Google även finns utanför USA, åh, vad hon skrattade när hon förstod det. Hon trodde att vi uttalade det i stil med Googlé, but no. Hon är så härlig! Känns som att hon jämt tar allt med en klackspark - it is what it is, säger hon jämt och rycker på axlarna. Vi pratade om nästa sommar, i våras lovade vi varandra att vi skulle försöka ses nästa sommar. Förhoppningsvis har hon en egen lägenhet i Chicago då så då vore det toppen om jag kunde åka dit. The problem is... att jag lovat mig själv att göra något som jag kan skriva med på mitt CV i framtiden nästa sommar. Som att plugga någonstans utomlands, jobba eller åka som Au-pair. Sparar jag så in i helvete skulle en månads jobb på Ios och några veckor hos Paige funka. Frågan är bara hur mycket pengar man kan spara utan att leva? Men måste jag prioritera så måste jag, och jag prioriterar gärna bort det mesta för resor. Ahhh, känns omöjligt att lyckas göra både och! Men vi får se!

Hur som helst så vill jag inget annat än resa just nu! Upptäcka nya kulturer, nya miljöer, nya människor. Känslan när man bokat en resa, väntan är så jobbig. Det känns precis som när man var liten och längtade till julafton eller födelsedagen, man frågade varenda dag hur många dagar det var kvar. Jag hoppas på att få upptäcka och resa så mycket som möjligt nu innan man är tillräckligt stor nog för att slå sig ned någonstans. Jag älskar verkligen att resa, jag hoppas i framtiden på att få prova på att jobba utomlands (men bara för ett litet tag!) Eller här i Sverige, men att på något sätt ha kontakt med omvärlden och få prata engelska. Paige föreslog idag att jag skulle försöka läsa en termin på Loyola University Chicago (så att jag skulle kunna bo hos henne), tyvärr tror jag inte att det går då vi inte har någon form av utbyte förrän under fjärde året (om man väljer att gå ett fjärde år och varav det utbytet går till Sydafrika, i think) så det skulle nog inte bli det allra lättaste. Vore supercoolt dock! Men just sådana grejer känns verkligen som något jag skulle vilja göra. Jag vill känna mig nöjd när jag får barn, jag vill känna att jag gjort det jag ville som ung och jag vill absolut inte ångra något.

(Vill bara påpeka att jag känner mig levande och fri när jag är hemma i Sverige också. I really do. Men känslan är annorlunda när man får upptäcka nya länder, helt amazing!)


Här är jag och Cammo brunare än någonsin nästan efter tre veckor i Italien sommaren 2008. Det var min första utlandsresa och jag var sjutton år. Vi var där ensamma och bodde hos familjen på bilden och jobbade tre veckor på deras restaurang. Världens upplevelse och jag längtade tillbaka något så otroligt långt efteråt!


Under tiden vi var i Italien fick vi möjligheten att cykla runt i Slovenien.


Såhär lycklig var jag i september 2008 när jag for iväg och njöt en vecka på Kreta med C.


Jag var 2009 till Lettland med ett helt gäng. Riga var väldigt vackert, mordeniserat men folket kändes inte lika nymordeniserade. Jag skulle gärna besöka Lettland igen, åka ut på landsbygden till städer längre inåt landet.


Här är jag glad på Kreta igen, fast år 2010 och med Cammo, Sara och Ida. Vi turistade en del, vilket jag nästan uppskattar allra mest under en resa.


I snorkalla London var jag i vintras. Näst bästa resan jag någonsin gjort. Jag blev fullständigt galen i London och bestämde att jag någon gång i mitt liv skulle bo där. Hit går resan nästa gång dessutom - i oktober, can't wait!!


Och efter det tog jag mitt pick och pack (på ryggen) och for till Grekland i tre veckor. Vi hade en hemresa bokad och tre nätter i Aten  bokat till slutet av resan, mer än så visste vi inte. Och det turned out to be det bästa jag gjort i hela mitt liv! Så fri och lycklig som jag kände mig från dag 1 till dag 20 har jag nog aldrig känt mig. Det var värt varenda liten krona och jag hade nog kunnat betala det dubbla för den upplevelsen.

"Att resa är att leva" - H.C Andersen


Kommentarer
Postat av: LIENE

sv: Tack för tipset:D Har också funderat på den där frisyren och klänningen och något eller några smycken.Härliga bilder!

2011-08-12 @ 10:13:38
URL: http://lienes.blogg.se/
Postat av: Sannalitens.se

Hej! Är du intresserad av bloglovin-byten? I så fall, lägg till mig här: http://www.bloglovin.com/sv/blog/371914/sannalitens/follow och skicka sedan en länk till mig, så lägger jag till dig :) Hoppas allt är bra annars? :) Kramar!

2011-08-12 @ 22:51:36
URL: http://Sannalitens.se
Postat av: Trees

Åh vad roligt att cykla i slovenien :P Vill också dit någongång!

och, älskar bilden från london =)

2011-08-19 @ 10:43:54
URL: http://mangofisk.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0